Skifta barnens två ISK till en KF?
Sök:

Skifta barnens två ISK till en KF?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av KalleT

ställde för sedan frågan: Skifta barnens två ISK till en KF?

Hej Jan och Carolin med flera, tusen tack för alla insikter jag fått från rikatillsammans!

Våra killar som nu är 12år(snart 13) och 15år, har varsin aktie-/fonddepå på SEB i sina egna namn. Var och en har ca: 150 000, den äldsta killen har något mer. Vi månadsspara 500:- till var och en.
Fondfördelningen är och har varit lika sedan stsart. Jag har nu börjat byta fonder efter att ha satt ihop en SEB-variant av globala barnportföljen.

Men har nu pausat arbetet, funderar på att slå ihop sparandet och då i KF hos avanza/nordnet. Får man göra det? Jag har ju någon typ av fullmakt och kan ändra innehavet, men får jag sälja allt för att flytta det?

Är det någon idé, med knappt tre år till att stora killen är 18?
Dom är ganska snåla av sig så jag är inte orolig att dom bränner pengarna på krogen när dom blir 18. Men vem vet?
Tanken jag har är att detta är grunden till framtida pengamaskiner, men det råder jag tyvärr inte över.

/KalleT

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag skulle säga att det vore olagligt av dig att sälja innehavet i en depå som står i dina barns namn och sätta in i en KF i ditt namn. Det är dina barns pengar, inte dina. Möjligtvis om du startar en KF eller ISK fortsatt i deras namn, och bara flyttar över pengarna. Om ett barn har tillgångar över ett visst belopp har jag dessutom fått för mig att någon form av tillsynsperson behöver tillsättas för att tillgodose barnets bästa.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack, det var det svaret jag förväntade mig men jag var tvungen att fråga. ;-)
  Går vidare med att byta fonder i alla fall.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  KalleT

Den här artikeln publicerades 2018-10-10 klockan 18:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂