Skillnad mellan LF och Avanzas egna fonder
Sök:

Skillnad mellan LF och Avanzas egna fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av sanna

ställde för sedan frågan: Skillnad mellan LF och Avanzas egna fonder

Hej,

Jag undrar om det spelar någon roll om man sparar i Avanza global eller Länsförsäkrinar global indexnära? samt om det spelar någon roll mellan Länsförsäkringar tillväxtmarknad indexnära och Avanzas nya fond emerging markets? Är de likvärdiga förutom avgiften?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Med tanke på fondinnehav är de likvärdiga och i princip identiska. De följer samma index och har samma avkastning. Skillnaden är att LF indexnära-fonder har lite starkare hållbarhetsprofil, dvs. de har avvikit från index genom att byta de värsta boven med fossila bränslen till miljövänligare företag. (Det är också därför de bytte namn från indexfond till indexnära).

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Avanza Emerging Markets ingår i Avanzas superlån, men det gör inte Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära. Både Avanza Global och Länsförsäkringar Global Indexnära ingår dock i superlånet.

Det tar längre tid för Avanza Global än Länsförsäkringar Global Indexnära att synas på kontot vid försäljning. Det tar längre tid för Länsförsäkringar Tillväxtmarknad Indexnära än Avanza Emerging Markets att synas på kontot vid försäljning.

Du bör kunna flytta dina LF-fonder till ett annat ISK utanför Avanza den dag du känner för det, men den lär inte fungera med Avanzas fonder eftersom de är unika för Avanza.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Man kanbyta Avanza fonder till någon annan fond på 4 dagar ochsedan flytta till någon annan bank! Vad är problemet? Man ska välja billigast just nu. Den dag manvill flytta enkellt byta till något annst.
  Mvh. Jack

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jack

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-02 klockan 12:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.