Skillnad mellan Nordnet och Swedbank?
Sök:

Skillnad mellan Nordnet och Swedbank?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders Sunnebris

Den här artikeln publicerades 2017-04-27 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Skillnad mellan Nordnet och Swedbank?

Hej! Vad är det för skillnad att spara i ISK hos Swedbank eller NordNet? Fördelar eller nackdelar hos det ena eller det andra?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anders,
Den största skillnaden mellan de olika aktörerna är courtage och utbud.
Båda till fördel för Nordnet+Avanza vs Andra Storbanker (Swedbank, LRF, Nordea, SEB etc.)

Courtaget är rejält billigare hos nordnet (dessutom gratis på Stockholmsbörsen upp till 80 000 kr).
Utbudet, speciellt av fonder, är extremt mycket bättre då Storbankerna främst har sina egna fonder med höga avgifter. Jämför t ex OMX-indexfonder som hos Nordnet/Avanza kan fås för 0% avgift medan de kostar betydligt mycket mer hos storbankerna.

Den enda fördelen som storbanker har är att det går lite lättare att få tillbaka pengarna till VISA/MASTER-kortet, då det inte behöver ske en extra ”inter-bank-transaktion” dvs. en mindre bankdag generellt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-04-27 klockan 14:13 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.