Skilsmässa och nytt boende
Sök:

Skilsmässa och nytt boende

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gustav

ställde för sedan frågan: Skilsmässa och nytt boende

Hej,

Jag vet vad som är logiskt rätt, vill gärna ha er stöttning då det känns jobbigt på något sätt att ”ligga utanför marknaden”.

Det är så att jag och min fru är på väg mot en skilsmässa inte där än, men tror det kommer ske. Vi har redan gjort en bodelning av likvida medel så mitt är mitt och hennes är hennes. Jag ligger idag, tungt investerad i marknaden (95%) resterande i buffert. Det som idag finns i marknaden kommer att få ligga kvar, men det månatliga sparandet i marknaden har jag tänkt att minska markant från ca 14 000kr/mån till 1000kr/mån. Tanken är nu att resterande 13 000kr/mån kommer att sättas in på buffertkontot tillsammans med normala 1000kr, dvs totalt 14 000kr in på bufferten varje månad.

Syftet med detta då är att jag ska ha en fin fin grundplåt till en kontantinsats i nytt boende om det värsta skulle inträffa.

Visst tänker jag rätt!?!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag förstår tanken men i ditt fall hade jag nog gjort lite annorlunda.

Jag skulle faktiskt sälja av en hel del aktier nu direkt och säkerställa bufferten med detsamma. Och ombalansera min portfölj medan jag ändå höll på med en så stor ändring på innehavet. Och efter detta skulle det självklart bli mycket månadssparande i marknaden igen.

Jag förstår att det är en hel annan strategi än den som du lutar mot.. och tyvärr kan jag inte säga varför jag skulle köra på min strategi annat än ”det känns bättre”. Jag tror att en anledning varför jag skulle göra så är att få bort något beroende på fel tajming.. vad händer om en eventuell skilsmässa kommer tidigare än väntat och bufferten räcker inte än då?

Hoppas att någon har ett bättre svar för det är intressant att veta vad som gäller och vilka argument talar mot eller för olika strategier här.

.. och lycka till med framtiden på privatfronten. :/

 

 

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Jag har tyvärr gått igenom samma sak. Jag gjorde som så att jag säkrade att jag och barnen rent ekonomiskt kunde bo kvar som absolut första åtgärd. Allt för att underlätta för barnen. Så mitt tips är väl att försöka få till det så att du kan köpa ut frun, om inte hon skall bo kvar förstås.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Som det ser ut nu så kommer hon att bo kvar, hon har barn sedan tidigare och har det största behovet av nuvarande boende.
  I värsta fall får det bli en billig etta i väntan på att jag kan köpa den typ av boende som kag verkligen vill ha.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Gustav

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-10-11 klockan 15:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.