Skuld hos sergel
Sök:

Skuld hos sergel

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Prameetha Perera

ställde för sedan frågan: Skuld hos sergel

Hej !

Jag har en skuld hos Sergel som nu gått vidare till KFM. Min skuld är över 15 år gammal, min fråga är kan jag begära prescribution på den skulden. Har betalat varje månad i alla år men den sista tiden har jag ine kunnat betala efetrsom de höjde beloppet  på månads betalning vilket orsakade den gick vidare. Snälla hjälp mig , hur ska gå tilll väga .

Tack .

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Jag skulle rekommendera dig att ringa KFM och prata med dom, dom är alltid öppen för en dialog för att lösa skulder på ett bra sätt för båda. Dom finns inte för att sätta dig i skiten.

Här har du lite om preskriptionstider på skulder: https://www.kronofogden.se/Preskription.html

Det är nog mitt bästa svar!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Preskription kommer inte att gå att hävda tyvärr.
Detta då dina betalningar du gjort är ett bevis på att du godkänt skulden samt är medveten om den.

Börja med att ringa Sergel och se vad som går att göra. I andra hand KFM.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-19 klockan 14:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂