Skuldkvot
Sök:

Skuldkvot

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Calle

ställde för sedan frågan: Skuldkvot

Hej Jan,

Jag har en fråga ang. skuldkvot och beräkning. När jag använder din räknesnurra för att beräkna skuldkvot använder du hushållet sammanlagda nettolön. (https://rikatillsammans.se/verktyg/kalkylator-rakna-ut-din-skuldkvot/) När jag använder finansinspektions räknesnurra hänvisar de till hushållets sammanslagna bruttoinkomst. (https://www.fi.se/sv/publicerat/nyheter/2017/rakna-ut-om-du-berors-av-skarpt-amorteringskrav/)

 

Fråga: Varför använder du nettoinkomst och finansinspektionen bruttoinkomst och hur tänker bankerna?

Tack för bra program och artiklar:

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Bankerna räknar på nettoinkomst när de gör sina kalkyler för bolån, sk kvar att leva på kalkyler. Det är ju de pengarna du faktiskt har att betala bolån med.

Men vilket man räknar med beror nog på vad man vill jämföra med. Finns liksom inget rätt eller fel, det blir ju olika saker man mäter.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-21 klockan 07:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂