Slå ihop eller flytta tjänstepension
Sök:

Slå ihop eller flytta tjänstepension

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

ställde för sedan frågan: Slå ihop eller flytta tjänstepension

Hej!

Jag är 35 år och har idag min tjänstepension SAF lo hos folksam.

Men jag har 3 stycken äldre tjänstepension sparande hos swedbank.

Avtalspension saf-lo som sparar i access robur USA.

SL14FOND som sparar i generation saf-lo

Traditionell pension med garantivärde.

Ska jag slå ihop dessa tre och välja fonder själv? Det finns bara dyra fonder att välja på förutom swedbanks access robur fonder, dock ej globalfonden…

Eller ska jag flytta allt från Swedbank och betala saftiga flyttavgifter?

 

 

 

 

 

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-09-03 klockan 12:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.