Slå ihop två sparkonton?
Sök:

Slå ihop två sparkonton?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristoffer kvarnlöf

ställde för sedan frågan: Slå ihop två sparkonton?

Hej på er!jag har 2 st ISK-konton. Ett med pensionsspar och ett med övrigt sparande. Sparar i aktieinndexfonder.frågan är om ni tycker det är bättre att spara allt på ett ISK-konto i stället? Borde ju va bättre för hävstång och ränta på ränta effekt i det långa loppet. tack för en bra podd O hemsida:)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Det gör ju ingen som helst skillnad för avkastningen om det är samlat på ett konto eller uppdelat på två. Så det beror på vad man tycker är enklast. Om man har olika syften med kontona (pension på det ena och på kortare sikt på det andra) kan det kanske vara bra att låta det vara uppdelat då att man inte går och nallar av pensionspengarna i förväg.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-24 klockan 05:52 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.