Slatt
Sök:

Slatt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Camilla

ställde för sedan frågan: Slatt

Jag har en slatt 83 kr intjänad tjänstepension. SAF-LO. Är det någon idé att byta till fondförsäkring då?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Camilla

Det är väldigt lite information du ger oss men jag antar att dom ligger i en traditionell försäkring idag så att du inte kan välja fonder själv och vill då flytta det till en fondförsäkring så att du kan välja fonder själv. Då detta är så lite pengar kan jag tycka att det inte är värt att göra något, för hur du än gör med dom så kommer det inte bli några stora pengar i framtiden.

 

Vet inte hur du spara idag men är övertygad om du fokuserar din energi på ett annat sparade, så kommer det generera mycket mer än dessa 83 kr någonsin kommer att kunna göra.

 

Gå in och kolla på https://rikatillsammans.se/verktyg/kalkylator-rakna-pa-ranta-pa-ranta/

Där kan du se vad ett litet månadssparande kan ge över lång tid

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Jag har varit inne på konsumenternas sida och gjort jämför pris och det fungerar ju med den tjänstepensionen jag har idag. Men jag har två gamla trad på ca 30 000 och en på 145 000 som jag tänker byta till fondförsäkring. Hur kan jag jämföra då? Finns det något annat bra?

    1+
    Gravatar ikon för användaren
    Camilla

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-04-23 klockan 21:37 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.