slippa källskatten på Nordea aktier
Sök:

slippa källskatten på Nordea aktier

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av marek

ställde för sedan frågan: slippa källskatten på Nordea aktier

Hej, det tas minst 15% källskatt på Nordea aktier på ett ISK- konto…

Kapitalförsäkring = 0% i källskatt

Min fråga är, är det möjligt att flytta mina Nordea aktier till Kapitalförsäkring dagarna innan utdelning… och flytta samma antal aktier tillbaka till ISK efter avstämnings datum…

Tacksam för svar

Vh

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Varför inte flytta dessa aktier permanent till en kapitalförsäkring istället? Så slipper du både krångel och skatten på insättningar i ISK.

Johanna Kull på Avanza har beskrivit hela situationen med Nordea-aktien:

Slipp källskatt på utländska aktier – vi går igenom case Nordea

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej,
  ”Varför inte flytta dessa aktier permanent till en kapitalförsäkring istället? Så slipper du både krångel och skatten på insättningar i ISK….”

  Betalar man ingen skatt på 0,49% på insättningar till kapitalförsäkringen…???
  vh
  marek

  0
  Gravatar ikon för användaren
  marek
 2. Vit pil

  Jodå, min poäng var att varje gång du flyttar aktierna så får du betala skatt. Därför vill du inte flytta fram och tillbaka mellan konton. Flytta dem en gång till KF och låt dem ligga kvar där!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Emil Vikström

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Marek!

För att svara på din fråga, så är svaret nej det kan du inte göra.
Det är heller inte lönsamt att flytta aktierna dit då du måste sälja dessa på ISK för att sedan köpa dessa i KF, få utdelningen och sedan göra samma process igen. Du blir beskattad två gånger på kapitalet och får extra courtage.

Som Emil skrev ovan, ha utländska aktier i KF så blir allt enklare, du kan såklart kräva tillbaka källskatten själv, men det är mycket pappersjobb till myndigheter i USA.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Relevant att nämna är att Avanzas källskatt erhålls 3-4 år(?) efter utdelande år. Varav Nordea och fåtal andra banker stämmer av och återbetalar var 4:e vecka.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Varsegod

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-12-09 klockan 12:31 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.