Sluta amortera?
Sök:

Sluta amortera?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Emma Husmark

ställde för sedan frågan: Sluta amortera?

Hej!

Jag undrar vad ni tycker om möjligheten till att sluta amortera på bostadslån som regeringen beslutat om till följd av den rådande ekonomiska situationen. Jag och min sambo har nyligen köpt ett hus. Vi amorterar 8000kr/månad och betalar 5200kr i ränta. Är det ekonomiskt gynnsamt att t.ex. sätta den tänkta amorteringssumman på ett konto och sedan investera det i aktier lite längre fram då ekonomin förhoppningsvis kommer igång igen? Eller finns det andra lösningar som är bättre?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns inga garantier på börsen! Fortsätt att amortera så länge det går

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det finns flera faktorer att tänka på för att komma fram till ett bra svar som passar just dig och din ekonomi. Småspararguiden skrev ett jättebra blogginlägg om detta igår:

Borde bolånetagare begära undantag från amortering nu?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-03 klockan 08:09 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.