Slutsatser från forskningsrapporten Rate of Return for Everything 1870-2015
Sök:

Slutsatser från forskningsrapporten Rate of Return for Everything 1870-2015

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jonas V

ställde för sedan frågan: Slutsatser från forskningsrapporten Rate of Return for Everything 1870-2015

Hej, Om man läser följande artikel på DI.se: https://www.di.se/analys/magnus-dagel-bast-avkastning-nas-pa-ovantat-hall/ (kan ev ligga bakom en betalvägg?) och bakomliggande forskningsrapport: https://www.frbsf.org/economic-research/files/wp2017-25.pdf så blir min tolkning att global historisk data (1870-2015) visar att man, för minskad volatilitet och lägre samvariation med konjunktur och (den alltmer globalt sammanvävda) aktiemarknaden, helst bör komplettera sin aktieportfölj med (gärna globalt spridda) investeringar i residential real estate, alltså bostäder för uthyrning.Känner någon till något finansiellt instrument, t ex en EFT, fond etc, som ger just global exponering mot bostäder för uthyrning?  De ETFer (REITs) jag känner till investerar oftast både i kommersiella fastigheter och bostäder, och här är jag alltså ute efter enbart bostäder.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Tyvärr har jag inte ett perfekt svar till Dig men i Sverige finns Svenska Bostadsfonden som ett placeringsalternativ. Bolaget investerar det intagna kapitalet i enbart svenska hyresbostäder. Bolaget har lanserat totalt 15 fonder både för privatmarknaden och institutioner.

För mer information:

http://www.svenskabostadsfonden.se

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-07 klockan 10:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.