Smart portfölj.
Sök:

Smart portfölj.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mathias

ställde för sedan frågan: Smart portfölj.

Hej.

Har sett att Nordnet har något som heter smarta portföljer, någon som har någon erfarenhet/åsikt om den typen av portföljer?

Mvh Mathias

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag läste lite men förstår nog inte vad det egentligen är fonden gör. Den förvaltas av JP Morgan och följer ett av deras hemmasnickade multi-asset index med hjälp av swappar.

Ja, man undrar ju vad det egentligen är som pågår i bakgrunden där :)

 

Avkastningen 2019 är ca +18%, det är nog helt OK för multi-asset. Grafen påminner om guldpriset men det går inte enkelt lägga in för jämförelse på nordnets sajt.

Så, det känns lite som en variant av all-weather och rikatillsammansportföljen? 0,99%
Återstår att se hur den kommer fungera i sämre väder.

Inget för mig iallafall, den saken är klar.

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    ps. jag tittade på Smart 15. Gissar att 5 och 10 har lägre risk…

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Kalle2

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-20 klockan 22:27 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂