Småsparare och guld??
Sök:

Småsparare och guld??

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Andreas Lindholm

ställde för sedan frågan: Småsparare och guld??

Hej!!Jag är en person mitt i livet som nu vill ta tag i mitt sparande! Jag har blivit inspirerad ( bla av er) att börja spara i guld…Vid vilka summor anser du det är värt att köpa fysiskt guld?? Finns det någon tydlig brytpunkt? Sett att man kan månadsspara i fysiskt guld.. men om man gör det på små summor per mån.. går allt bort i avgifter då? tex 500-1000 kr per mån.Eller bör man spara ihop till ett samlat köp på tex 25000 för att det ska vara attraktivt?Tack för en superskön podd!!mvh Andreas Lindholm

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det beror på vilken form av fysiskt guld du menar. Om du menar i mynt och sådant, så kan man ju köpa mynt från ett par tusenlappar via t.ex. LibertySilver (annonslänk) som jag har ett samarbete med. Det finns även andra liknande företag i Sverige.

Att månadsspara i guld rekommenderar jag nog inte, det är väldigt svårt. BullionVault (annonslänk) är ett annat företag som jag brukar rekommendera (och har samarbete med) som ger en möjlighet att köpa fysiskt guld utan allt strulet med förvaring, växling, försäkring och så vidare. Men det behöver man minst 50 000 kr för att inte avgifterna ska bli stora i procent.

Så till en början skulle jag nog faktiskt avråda från båda ovan och köra på Pacific Precious-fonden i sitt sparande. Det är det enda som fungerar bra från små summor. Sorry att jag inte kan ge ett bättre svar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Köper du fysiskt guld på liberty silver så står det hur stor prispremie du betalar, dvs hur många % över spot-priset. För att komma ner till runt 5% premie ser det ut att vara minst 10 gram som gäller, kostar i nuläget drygt 4000 kronor.

Mvh https://lekonomi.blogspot.com

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Guld har ingen förväntad avkastning. Det är ingen sparform.

Avråder kategoriskt.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Njaaa fast det är ju inte helt säkert… guld går upp och ned i värde.. ser det som en möjlighet att ”frysa” tillgång till ett ställe där en eventuell kraftig nedgång ej når dem.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Andreas

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-02-19 klockan 17:08 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.