Snabb råd för Amerikansk medborgare...
Sök:

Snabb råd för Amerikansk medborgare…

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Michael

ställde för sedan frågan: Snabb råd för Amerikansk medborgare…

Som jag har skrivit tidigare så fick jag feeling och började månadspara i Handelsbanken USA Index Criteria.  Har bara lagt in 500kr så länge men har den inställd på 500kr/månad.  Jag har fått råd av en kunnig Amerikansk advokat att inte investera i svenska börsen pga PFIC och att hålla mig till ”Investment Bolag Stocks” but jag har precis börjat läsa på bloggen och spara ihop till bufferten medans jag fördjupa mina kunskaper.  Jag tänker stoppa fondköpet så länge och kollar upp andra options som till exempel att använda en fondrobot i USA men det känns ännu krångligare eftersom jag har varken adress, eller telefonnummer i staterna.  I nuläget har jag inte ens en bankkonto men hoppas har det åtgärdat snart.  Jag har precis börjat göra mina egen deklaration för IRS och det är så invecklat redan som det är, plus att det låter som att jag kommer betala högre skatt på kapitalvinst ifall jag köper i sverige.

Förlåt, jag är väldig grön och förstå mig inte tillräckligt mycket på allt det här för att veta vad som är bäst.  Finns det andra bland kommuniten som har haft samma problematik och hur har de löst det?  Kan jag låta de 500kr sitter kvar på index fonden eller borde jag ta ut de direkt?  Förlorar jag någonting på det?

Sorry, men alla insikter är välkommen.  Vill nämna att jag inte har helt ignorerat tips att byta till en global index fond istället för USA men har inte riktigt hunnit än.  Som sagt, jag vill gärna förstå vad jag håller på med på riktigt.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-08-24 klockan 15:23 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.