Söker feedback för fondportfölj - nybörjare
Sök:

Söker feedback för fondportfölj – nybörjare

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Susan

ställde för sedan frågan: Söker feedback för fondportfölj – nybörjare

Hej,

jag ska äntligen komma igång med långsiktig sparende och skulle vara mycket tacksam för feedback!

40 år gammal, nettoinkomst ca 40 000 SEK, kan spara nästan 20 000/månad. Inga lån. Har dessutom 1,5 Mio SEK som ligger på sparkonto och kan säkert placeras mycket bättre. Långsiktigt sparande (10 år ) och delvis längre för pensionen. Kommer att ha kvar en ganska stor buffert på sparkonto för större resor och liknande.

Känns lite övermäktigt att investera så mycket pengar på en gång, så tänkte börja med att månadsspara och sedan slussa in sparade pengar under 1-2 års tid.

Vill gärna ha några hållbara alternativ i sparandet. Samtidigt så enkelt som möjligt. Är inte ute efter maximal avkastning, utan mer vettig investering som sedan inte kräver mycket arbete. Ingen riskmänniska.

Tänkte börja så här:

SPP Global Plus 40%

SPP Sverige Plus 10%

SPP Emerging Markets Plus A 10%

Spiltan Räntefond Sverige 10%

AMF Räntefond lång 10%

Handelsbanken Realräntefond 10%

SPP Grön Obligationsfond 10%

 

Ser det okay ut för att börja med?

Tack!

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Susan!

Kul att du ska komma igång med ditt sparande!

Om du inte har läst den än så tycker jag att du ska kolla in artikeln ”Fyra Hinkar Strategin” för att få lite idéer om hur du kan lägga upp din ekonomi!

Angående portföljen så tycker jag det är lite klurigt att få till en billig hållbar portfölj, tycker att din ändå ser bra ut.

Finns säkert någon annan här som kan mer om hållbara alternativ än mig.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-08-14 klockan 22:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.