Soltech Energy Sweden - Bra investering?
Sök:

Soltech Energy Sweden – Bra investering?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ingela

ställde för sedan frågan: Soltech Energy Sweden – Bra investering?

Läser i dagens DN en stor annons från SolTech Energy Sweden om försäljning av solobligationer med 8,75% årlig sparränta. Undrar om det är något att reflektera över eller om det är en riskfylld investering? Tacksam för svar.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Även jag har fått erbjudandet som kund i Avanza, 8,75% i utdelning bundet i fem år, låter lite för bra för att bara hoppa på.  Så hoppas att nån kunnig inom området kan ge en bedömning av riskerna, är det endast konkurs för Moderbolaget som är risken?

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Bolaget har gått med förlust  sedan 2009. Första halvåret 2017 var förlusten 9 miljoner.

Visst, utvecklingen kan vända och företaget kan börja tjäna pengar. I nya brancher är det ofta så att ” the winner takes it all”. Hur det blir i detta fallet får framtiden utvisa. Den höga räntenivån visar ändå att riksnivån är hög.

För min  personliga del innebär detta att jag avstår från engagemang i bolaget.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-08 klockan 17:44 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.