Sommarlägenhet
Sök:

Sommarlägenhet

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av emma

ställde för sedan frågan: Sommarlägenhet

Hej,

Jag har ett par hundratusen på kontot jag skulle vilja investera i ett sommarboende för mig och min snart tvååriga dotter. Jag studerar för tillfället så kan ej ta några större lån så har därför tittat lite på sommar bostadsrättslägenheter som hyrs ut av pensionat när man inte är där och man erhåller 50% av intäkterna.

Ett av boendena jag kollat på går man plus ca 10-15 000 per år (lågt räknat) efter avgift till föreningen, energi o.s.v. Pensionatet sköter all uthyrning och städning. Det här känns spontant som en bra idé då jag inte får en massa extra utgifter när jag pluggar och jag och dottern har strandnära boende att hänga vid några veckor per år och att det ändå ger en bättre avkastning än räntan på banken som är obefintlig…

Undrar vad den här typen av bostadsrätt kallas för så jag kan läsa på om det men även vad ni har för åsikt om formen?

 

Mvh Emma

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Det låter som att du isåfall blir delägare i ett pensionat snarare än en ägare till en bostadsrätt?

Det behöver inte vara fel men viktigt att veta detaljerna. Har du nån länk med mer information om upplägget?

Det finns ett koncept som kallas ”time-sharing” som var väl rätt populärt i Spanien för 10-20 år sen, kanske fortfarande, men det var många som kände sig lurade när de förstog att de betalt mycket pengar för en lägenhet som de bara fick använda specifika veckor varje år då samma lägenhet ”såldes” till flera personer.

Det var nog främst lägenhetssäljarna som tjänade på det upplägget…

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Sommaren är det kort! Hur många månader och hur många turister vill stanna i sommarlägenheten i området?

    0
    Gravatar ikon för användaren
    MLT

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-11 klockan 11:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.