Spara 100kr i månaden till barn
Sök:

Spara 100kr i månaden till barn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anders

ställde för sedan frågan: Spara 100kr i månaden till barn

Hej, jag tänkte börja spara 100 kr i månaden till mitt barn. Sparar själv på i ISK konto på Avanza. Från början tänkte jag fördela detta sparande på samma sätt men såg sen att 100 kr i månaden är minimum per fond. Har du nåt tips då om jag ska välja bara en fond. Tanken är att pengarna ska växa i ca 18 år.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

En av dom breda Globala indexfonderna kommer ge sparandet exponering och diversifiering till max för pengarna.

Länsförsäkringar Global Indexnära

eller

Swedbank Robur Access Global

Finns fler om man av någon anledning ej vill ha en av dessa. Men ovan två är billiga och beprövade och kommer på 18 år ge mycket god avkastning.

Dom är dessutom de som Jan rankat högst I listan över bästa globalfonderna.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Tack för svar!

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Anders

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag är helt på Mats linje med enda undantaget att jag hade valt SPP Aktiefond Global A eftersom den har mer Asien än LF och Access Global. Smaksak. SPP kostar 0,30% jämfört med LF och Access som båda ligger på 0,20%.

Vilken av dessa tre du än väljer så är det mycket bra fonder. Access Global och LF Global följer samma index. SPP följer ett annat världsindex.

Lycka till!

/Fredrik

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-25 klockan 10:06 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.