spara
Sök:

spara

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Norbert

ställde för sedan frågan: spara

I den rådande situation med sjunkande räntor,ökande arbetslöshet och deflation i sikte vilka sparformer är den bästa aktier,obligationer,guld eller cash?

Det finns 3 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Norbert!

Vid kriser så brukar en blandning mellan tillgångar vara en bra uppsättning, speciellt tillgångar som ger en ett passivt kassaflöde så som fastigheter som man hyr ut eller aktier som delar ut pengar, visst kan man få problem med belåning i en fastighet och bolag kan sluta ge ut pengar så därav en bra mix mellan olika tillgångar.

Deflation så är cash bra, inflation så är andra tillgångar bra.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej.

Kriser kommer och går. Dagens kris och sjunkande ränta kan knappast påvärka din långsiktig investering i aktier som har funkat bäst historisk. Kortsiktigt är det sparkonto som fungerar utmärkt. Riktigt smidigt upplägg. Långsiktigt 100% Global index. Kortsiktigt sparkonto.

Mvh.jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Det fungerar alldeles utmärkt att sprida ut det om du så önskar. Jag har det mesta i en globalfond hos min bank för långsiktigt spar, men använder också Nordnet och Avanza för deras robotjänster och ETF’er bara för att sprida sig lite :)

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret men vad tycker ni om SPP obligation fond som har lågt risk och kan ge bättre avkastning än ett sparkonto annars är det globala indexfonder som gäller.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Norbert
 2. Vit pil

  Att ha pengar i räntefonder istället för ett sparkonto när det gäller buffert är inget jag vill rekommendera.
  Buffert ska finnas där för att snabbt kunna användas och som vi nu har blivit vetande av är att räntefonder kan stänga för uttag, är det värt risken att låsa inne kapital i en fond för att eventuellt kanske avkasta en liten procent mer?

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Robin Wikström

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-10 klockan 11:02 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.