Spara 500 - 1000 kr i månaden, vart ska jag placera dessa?
Sök:

Spara 500 – 1000 kr i månaden, vart ska jag placera dessa?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Linus

ställde för sedan frågan: Spara 500 – 1000 kr i månaden, vart ska jag placera dessa?

Jag är 20 år gammal och vill spara pengar där de kan växa under längre tid. Jag ska lägga 500 – 1000 kr varje månad som inte ska röras. Jag har läst runt lite och verkar lite intresserad av att lägga in dem i ”Spiltan Globalfond Investmentbolag”. Den egentliga frågan är om det är bra när det gäller de här mindre summorna som kommer in varje månad? Eller om man ska satsa på något annat?.

Tack på förhand.

 

Mvh Linus

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Linus,

jag tycker att du är helt rätt ute i frågan om att komma igång med ett sparande. 500-1000kr kanske inte låter så mycket, men tiden talar för dig och med ränta på ränta effekten kommer även dessa tillsynes små belopp växa till sig rejält.

Vad gäller hur du ska placera slantarna så tycker jag du ska välja en bred aktiefond med låg avgift. Globalfonden som du nämner funkar men jag tycker du kan kika på Handelsbankens nya globala småbolagsfond index.. vidare är ett investeringssparkonto att rekommendera som skattemiljö. Schablonskatten för 2018 blir 1,49% som du sedan betalar 30% i skatt på.

Lycka till med sparandet o kom ihåg att de viktiga är att komma igång.!

Med vänlig hälsning,

G.Gekko

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-12-01 klockan 12:21 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂