Spara 500kr/mån
Sök:

Spara 500kr/mån

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mikael

ställde för sedan frågan: Spara 500kr/mån

Hej!

Hjälper syrran och sätter upp ett månadssparande som hon ska ha på lång sikt, +10 år (pension, hon är 26 år idag).

Tänkte köra barnportföljen, problemet är dock att hon bara sparar 500kr/mån. Detta medför att man ex inte kan köpa spiltan räntefond med 10% fördelning, man måste spara minst 100kr/mån.

Har även en grundinvestering på 40 tkr.

Vilken fördelning hade ni kört? 100 % fonder istället för 90/10? Känns för mkt att lägga 20% på räntefonder.

Tack på förhand!

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Så som jag själv gjort är att jag inte har ett autogiro utan själv överför sparandet varje månad. Då kan hon överföra till Spiltan Räntefond vissa månader och ändå få en jämn viktning över året.

Gällande räntornas vara eller icke vara så kör man olika. Jag har inga räntefonder i min portfölj utan har valt att ha det mer kortsiktiga sparandet på sparkonto med insättningsgaranti och fokusera portfölj på aktier och aktiefonder. Däremot så rekommenderar Jan räntor i portföljen som krockkudde, hur han resonerar kan du läsa mer om här:

Vad är bäst en 90/10-portfölj eller en 100/0-portfölj?

Fint att höra att du hjälper din syster också, härligt!

Hälsningar
Elin

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack för svaret!

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag gör lite liknande och jag kör på 100% aktier.

Ser ingen nytta med räntedelen när det gäller så många år.

Annars kan hon ju alltid ombalansera en gång i året så det blir en 90-10 fördelning. Men månadsspara med 100/0 eller 80/20.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Tack! Ja jag funderar på att jag ska köra på 100/0 till henne för dessa 500 kr.
  Kanske kan få henne att sätta av 100 kr extra till Avanza på ett sparkonto också, har hon viss del som balanserar upp.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Mikael

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-05-01 klockan 14:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂