Spara då vi har särkullebarn för att skydda oss själva, vad är bäst fördel/Nackdel
Sök:

Spara då vi har särkullebarn för att skydda oss själva, vad är bäst fördel/Nackdel

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Karl-Erik Sloberg

ställde för sedan frågan: Spara då vi har särkullebarn för att skydda oss själva, vad är bäst fördel/Nackdel

Spara då vi har särkullebarn för att skydda oss själva, vad är bäst fördel/Nackdel

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hur menar Du?  Särkullbarn har ju rätt att få sin del av arvet oberoende om sparandet är stort eller litet. Ett  sparande med låg avkastning är därför mest negativt för dig och din fru.

I första hand bör ni skriva ett inbördes testamente där särkullbarnet i första läget enbart får ut sin laglott när föräldern dör. Tag gärna kontakt med en jurist. Det är lätt att göra fel om man är amatör på området.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

En person som är förmånstagare till sin sambos kapitalförsäkring ska som huvudregel erhålla försäkringsbeloppet vid sambons död. Detta gäller även framför andra arvingar. Om det är så att detta försäkringsbelopp är väldigt stort och de övriga tillgångar den avlidne har knappa kan det bli fråga om jämkning så att den avlidnes barn (bröstarvingar) kan få del av försäkringsbeloppet.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-13 klockan 19:55 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.