Låta pengarna vara eller spara dem i fonder och aktier när jag är 77 år
Sök:

Låta pengarna vara eller spara dem i fonder och aktier när jag är 77 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Nils gustafsson

Den här artikeln publicerades 2017-07-13 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Låta pengarna vara eller spara dem i fonder och aktier när jag är 77 år

Jag är 77 år . Har 200 000 på sparkonto i sbab.

Skall jag låta det vara så eller istället satsa på fonder eller aktier?

Vänligen

Nils

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Jag vet inte om jag skulle rekommendera det i din ålder. Det viktigaste är nämligen tidsperioder och på korta tidsperioder är risken väldigt hög. För att investera i aktier eller fonder bör man minst ha ett perspektiv på 5 till 10 år.

Jag skrev en artikel nyligen om att inte underskatta bankkonto. Läs hela artikeln nedan:

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej,

Det är mycket pengar-

Kanske kan du överväga att gå in med litegrann till att börja med?

Fondsparande är bekvämt.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-07-13 klockan 19:04 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.