Spara en förmögenhet till barn, barnbarn, barnbarns barn osv osv
Sök:

Spara en förmögenhet till barn, barnbarn, barnbarns barn osv osv

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ludde

ställde för sedan frågan: Spara en förmögenhet till barn, barnbarn, barnbarns barn osv osv

Tja!Jag fick en lite halvrolig idé igår. Den går ut på att ge mina arvingar ekonomisk trygghet i en evighet framöver, utan att barskrapa mig något nämnvärt. Men det kommer att ta ungefär 150 år, så det kommer krävas att mina barn hjälper till och tar över när jag är nedgrävd.Jag tänker såhär, att om man sparar 200kr/mån med en ungefärlig avkastning om 8%/år i 150 år så ska där finnas ungefär 3,3 miljarder.Men för att detta så lyckas så krävs ju att mina barn håller liv i ”traditionen”, och inte är där och nallar av pengarna.Min fråga är om det finns nåt sätt att göra pengarna onåbara förns dom har nått en viss nivå? Eller får måste man helt sonika lita på att det efterlevs? Finns det nåt sorts konto som man kan sätta såna vilkor på? Typ som att, när kontot har 3 miljarder kronor, så ska man kunna ta ut 1 miljon per år eller liknande?Tacksam för svar och ge gärna era tankar och funderingar kring detta

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Starta en stiftelse och se till att dens stadgar är i linje med din vilja och gör det svårt för dem att ändras. Men att tvinga in dina barn och barnbarn i detta tror jag blir omöjligt. Det kommer ju vara en sådär 5 generationer som bara ska mata in pengar i stiftelsen å inte få ut något. What’s in it for them? Människor är generellt kortsiktiga och egoistiska ;)

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-08 klockan 07:26 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.