Spara företagets pengar i fonder?
Sök:

Spara företagets pengar i fonder?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Spara företagets pengar i fonder?

Hej! Jag har ett AB där jag i nu läget har ca 150 000kr som ligger på ett vanligt sparkonto, bör jag spara dessa i en fond i stället för på ett sparkonto med 0% ränta, och i så fall hur mycket? Man behöver ju alltid lite buffert i företaget. Arbetar själv. Har SEB som företagsbank.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Finns inga tumregler för detta. Allt beror på riskbenägenhet, likviditetsbehov etc.

Personligen tycker jag att man skall fokusera på företagets kärnverksamhet och ägna så lite tid som möjligt åt aktieaffärer i bolaget.

Jag hoppas att du plockar ut en lön (om du kan) som ligger på brytpunkten cirka 38 000 kr per månad. Upp till gränsen för pensionsgrundande inkomst  42 000 kr nästa år är också OK. Du har ingen anledning att lägga på hög i bolaget om du kan få ut dem privat till en rimlig skattebelastning.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-14 klockan 16:16 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.