Spara i 4 Hink strategin eller bara i en portfölj för en 23 åring
Sök:

Spara i 4 Hink strategin eller bara i en portfölj för en 23 åring

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marcus

ställde för sedan frågan: Spara i 4 Hink strategin eller bara i en portfölj för en 23 åring

Hej,

 

Jag är 23 år och har sparat ihop 300k som jag vill investera långsiktigt (10-20år).

Frågan är om jag ska lägga allt i en global barnportfölj eller om jag ska använda mig av 4 hinkar strategin för att placera pengarna. Alltså dela upp det i en mellanrisk hink (tex nybörjarportfölj) och en passiv hink (globala barnportföljen). Aktiva hinken kommer jag vänta med tills jag är mer insatt.

Jag kommer inte behöva dessa pengar på kort sikt då jag har en tillräcklig buffert för detta.

4 hink strategin låter intressant men det kanske är onödigt att komplicera det såhär tidigt i mitt sparande?

 

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Om du känner att den buffert du har räcker till för de mål/utgifter som kan komma längre fram kan du absolut köra enbart Globala Barnportföljen om du vill enligt mig. Fyra hinkar-strategin är väldigt bra att utgå från men om du känner att du inte har några mål inom den tidsram som Nybörjarportföljen rekommenderas på så ska du inte känna att du måste ha den portföljen.

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Jag håller med Elin i hennes svar. Jag skulle dock komplettera med att faktiskt använda de första hinkarna. Även om det inte ser ut så, så är sannolikheten stor att du inom 10 år kommer att få en förändrad livssituation.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-02 klockan 12:38 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.