Spara i aktier på ISK eller KF
Sök:

Spara i aktier på ISK eller KF

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Jens

ställde för sedan frågan: Spara i aktier på ISK eller KF

Hej har efter många år av månadssparande i mindre bra fonder lyckats skramla ihop ca 100 tusen och bestämt mig för att göra lite mer aktiva val.Jag är nu 35 och hade tänkt sätt ca 50% på olika indexfonder, aktiefonder, globalfonder mm och resten i aktier för att på några år minska risken och spara i lite räntefonder med.  har investerat ca 35% på ett ISK på Avanza och äger 7 svenska och 7 amerikanska o Kanadensiska aktier. Har ett konto på Nordnet så jag kan följa bla riktillsammans.  Det jag börjar tänka på nu är ifall jag hade lite bråttom och kanske skulle skaffat KF konto till aktierna o ISK till fonder ?

Har planerat att ha aktierna på lång sikt är så tror du det lönar sig att sälja akterna o köpa in dom på en KF ?

 

Mvh / Jens

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Gällande de utländska aktierna så kan det nog löna sig för dig att ha dem på en KF istället på grund av källskatten. Har du dem på KF så kommer banken kräva tillbaka källskatten åt dig. Över tid så blir det ju en del då denna skatt dras på utdelningar, tänk då om du får utdelning varje år.

Mvh

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-01-11 klockan 20:22 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.