Spara i banker utomlands
Sök:

Spara i banker utomlands

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Federico

Den här artikeln publicerades 2017-08-30 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Spara i banker utomlands

Hej!Jag bor i Sverige och har besökt Iran nyligen. Jag fick då veta att de erbjuder 10-15% ränta på sparkonton. De tryggaste bankerna erbjuder 10%.Sedan sökte jag runt lite och stötte på denna artikel: https://www.gobankingrates.com/banking/which-country-interest-rates/Just i Iran har jag folk som fysiskt kan investera åt mig.  Enligt artikeln är Iran inte bland de bästa alternativen.Vilka erfarenheter har ni av denna typ av besparing/investering?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Inflationen i Iran ligger strax under 10 procent på årsbasis. Vad hjälper då att räntan är 10 procent på banken?  För dryga 20 år sedan var inflationen närmare 60 procent!

Risknivån är alltså mycket hög. Låt bli!

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-30 klockan 16:24 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.