Spara i endast en fond.
Sök:

Spara i endast en fond.

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Marie-Louise Hurnasti

ställde för sedan frågan: Spara i endast en fond.

Jag har tänkt att spara i en enda fond ,skulle vilja ha hjälp med vilken fond som skulle vara bra.

Är det tokigt av mig att endast spara i en fond?

Det finns 5 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Marie-Louise,

Det behöver inte vara dumt alls, särskilt om du har ett automatiskt månadssparande på ett konto du sällan loggar in på. Jag hade valt en global indexfond, exempelvis Länsförsäkringar Global Indexnära. Det är inte alls tokigt!

Lycka till!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om du kan låta pengarna vara i 10 år kan du köra LF Global Indexnära, annars är det tokigt och då bör du köra fondrobot som lysa. Det är typ en ”fond i fond” lösning.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Fungerar utmärkt, om du som ovan redan nämnt, Satsar på en billig globalfond och lägg i byrålådan. Länsförsäkringar Global Indexnära innehåller närmare 1500 bolag som redan här ger dig en fantastisk riskspridning, klart mer diversifierad än majoriteten av aktieportföljer som presenteras här!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hade jag valt en enda fond som skulle hyffsat vara rätt positionerat (enl mig) de närmaste åren så hade jag valt auags precious green.  Dock hade jag fått kolla in typ om två år hur ränteläget infaller sig. Men rakt på arm så tror jag denne fonden skulle klara sig jäkligt bra om man glömmer bort den

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Om jag bara hade valt EN fond så hade det garanterat varit SPP Aktiefond Global.

Då investerar du även i tillväxtmarknader & Asien vilket exkluderas i t.ex. LF global indexnära.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-10 klockan 20:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.