Spara i fonder
Sök:

Spara i fonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Svenne

ställde för sedan frågan: Spara i fonder

Sparar man i aktier med utdelning så får man ju en avkastning i pengar direkt som man kan återinvestera. Blir som en pengamaskin där pengarna jobbar för mig. Men med fonder, investera jag i fonderna så blir det väl som med en vanlig aktie utan utdelning. Man måste sälja den för att ha ”tjänat” några pengar på den. Kvittar hur mycket den går upp, jag har ju inte fått ränta på ränta effekten förrän jag har sålt av dem. Eller tänker jag fel? Hur ofta tycker ni man ska sälja av sina fonder och välja nya?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

När du sparar i fonder så brukar utdelningen från aktierna i den faktiskt återinvesteras automatiskt, så den avkastning man ser att man tjänat på fonden räknar även med utdelningen. Därmed får man även där en pengamaskin och del av ränta på ränta!

Tanken på denna blogg är lite att man ska hitta så pass bra fonder att du helst aldrig ska sälja av fonderna, om man inte ska använda pengarna till det som var målet dvs.

Hoppas det svarade på frågan!

Vänligen

Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-03-21 klockan 19:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.