Spara i kapitalförsäkring till barnbarn
Sök:

Spara i kapitalförsäkring till barnbarn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av INGRID

Den här artikeln publicerades 2017-09-25 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Spara i kapitalförsäkring till barnbarn

Hej!

Jag har öppnat en kapitalförsäkring i mitt namn till mitt barnbarn, tänker  fylla på med ytterligare namn när det kommer fler barnbarn. Kan jag bara sätta in pengar på kontot ( första insättningen 3000 kr) och sen inte behöva göra något mer? Jag kommer att sätta in pengar när jag kan undvara en summa inte säkert att det blir varje månad. Måste jag välja någon placering av pengarna eller sker det per automatik i en kapitalförsäkring ?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

När du har satt in pengarna, måste du även börja köpa fonder -> skapa en portfölj.

Är det hos Avanza / Nordnet du har öppnat kapitalförsäkringen?

Hur gamla är dina barnbarn? Om de är småttingar är sparhorisonten lång och du kan t ex bestämma dig för att ha den Globala Barnportföljen som mall som innehåller fyra stycken fonder :

globala-barnportfoljen-fyra-fonder

Eller en med åtta fonder (teoretiskt lite större chans till lite bättre avkastning)

globala-barnportfoljen-atta-fonder

Man måste även aktivt välja månadsspar (köpa fonder för en bestämd summa) om man vill spara varje månad, men det går givetvis att sätta in pengar när man har. Men varje gång du sätter in pengar, måste du alltså aktivt köpa de fonder du vill ha. Månadssparar man, behöver man bara ”ställa in” köpen en gång så att fondköpen fördelas automatiskt.

 

 

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Iaf Nordnet har en funktion som heter ”automatspara” som investerar valfri del av likvida medel på ditt konto en gång i månaden. Om du sätter denna på 100% så kommer den att investera de pengar sätter in automatiskt en gång i månaden.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Kalle

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-25 klockan 23:14 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.