Spara i långa räntefonder
Sök:

Spara i långa räntefonder

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Gunilla Nilsson

ställde för sedan frågan: Spara i långa räntefonder

Hej!

Tack för en bra blogg! Uppskattar att ni bjuder på er själva så mycket. Ni gör sparandet så mänskligt och inte så abstrakt som jag upplevt ekonomi tidigare.

Nu till min fråga:

Hur ska man tänka när det gäller långsiktigt sparande i långa räntefonder. Det jag har lärt mig är att dessa räntor går upp när börsen går ner men ner när börsen är positiv.

Om jag vill spara månadsvis i en långsiktig räntefonder hur ska jag tänka- bara sparar när de går upp eller ha en fast summa som sparas lika varje månad?

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Gunilla!

Långa räntefonder går upp i värde när räntorna går ner, styrräntan är just nu på -0.25%. Tror du att den kan gå ned mer så är absolut långa räntefonder attraktiva för tillfället, om inte så skulle jag inte inneha långa räntefonder.

Jan har gjort en artikel om just räntefonder, du hittar den här!

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

  1. Vit pil

    Obligationsmarknaden kommer att ge bra avkastning i närmaste 3-4 år eftersom tillväxtförväntningarna minskar ,sen på politiskt nivå dom styrande partierna vill behålla makten och dom ska inte tillåta räntehöjningar och som dom flesta vet riksbanken är INTE oberoende.

    0
    Gravatar ikon för användaren
    Erwin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-10-14 klockan 21:53 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.