Spara i Sverige utan ISK eller "hemma" i Norge?
Sök:

Spara i Sverige utan ISK eller ”hemma” i Norge?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Carl

ställde för sedan frågan: Spara i Sverige utan ISK eller ”hemma” i Norge?

Hej!

Bor sedan länge i Norge och kan därför inte ha ISK i Sverige. Har mitt sparande av gammal vana i Avanza Sverige. Är det fel tänkt? Det finns även ISK-möjligheter i Norge som jag för tillfället ej använder mig av. Om jag nu framöver ska komma igång ordentligt med långsiktigt sparande bör jag då flytta också ekonomiskt från Sverige till Norge?

 

Tacksam för svar och tack för en inspirerande blogg.

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Carl!

Som du säger har Norge också en ISK-modell, vad jag har för mig så är den även lite bättre än våran?
Beror såklart på om du ska bo där en liten längre tid eller om du snart ska flytta tillbaka, men jag hade lagt mina pengar på en norsk bank på deras ISK-modell, när du väl flyttar tillbaka till Sverige så får du ta tillbaka pengarna hit igen.

Men u skriver att du har bott där länge nu, så antar att du ska bo kvar.
Då tycker jag verkligen att du ska flytta dina ekonomiska tillgångar dit!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-01-17 klockan 16:36 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.