Spara (investera) på fler ställen
Sök:

Spara (investera) på fler ställen

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Robin

ställde för sedan frågan: Spara (investera) på fler ställen

Hej!

I dagsläget så har vi vårt långsiktiga sparande på Lysa efter Jans fyra-hinkar-princip. Jag och min fru, som är väldigt nyinvigda i det här, funderade på om man ska investera och månadsspara i fonder på andra ställen också. Finns det en ekonomisk fördel med att ha sparanden på olika ställen, eller blir det helt enkelt bara en riskspridning?

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Det finns ekonomisk fördel att göra det själv. Anledningen är att du kan göra det något billigare än Lysa. Varför Lysa rekommenderas är för att det är en fantastiskt enkel tjänst att använda och att de har pressat ner avgiften rejält.

Ombalansering är tråkigt och komplicerat för de flesta, det steget sköter Lysa helt automatiskt. Sen har ju Lysa uttagsstrategier och lite andra bra funktioner.

Riskspridning skulle jag inte påstå blir så mycket bättre. Det beror såklart på vad du tänkt köpa för fonder/aktier utanför Lysa, men Lysa investerar redan i tusentals bolag, du har en riskspridning mot många branscher och länder där redan.

Personligen kör jag min passiva portfölj på Avanza (då jag har 100% aktiefonder samt lite aktier) men alla andra portföljer kör jag på Lysa.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-12-16 klockan 11:32 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.