Spara/ investera på kort sikt? Ca 1-2 år
Sök:

Spara/ investera på kort sikt? Ca 1-2 år

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

Den här artikeln publicerades 2017-09-30 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Spara/ investera på kort sikt? Ca 1-2 år

Först måste jag tacka för en oerhört bra och inspirerande blogg med många intressanta inlägg och praktiska tips.

Så till min fråga som jag verkligen hoppas att du kan hjälpa mig med. Jag har en pott pengar som jag fått från en bostadsaffär. Denna summa skulle jag väldigt gärna ha hjälp med att placera på kort sikt, istället för att de bara står på ett konto. Ca 1-2 år. Jag har funderat på olika alternativ. Kanske borde man placera en liten del av denna summa i lågrsikalternativ. Någon tipsade om att slänga in allt i en kort räntefond, är detta ett bra alternativ? Alternativt leta efter en bank med ränta?, Vet du/ ni någon som har det?

Jag skulle bli oerhört tacksam om du hade några konkreta tips att dela med dig av.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Anna,

Bankkonto med insättningsgaranti och/eller kort räntefond låter inte orimligt.

OBS att insättningsgarantin bara gäller belopp upp till 950.000 SEK så gäller det mer pengar än så behöver du sprida ut beloppet över flera banker för att få fullt skydd.

Du får lite högre ränta om du binder pengarna under spartiden, men då gäller det att du är säker på att du kan avvara dem, det kostar i så fall en del att ta ut pengar i förtid.

Vilka banker som ger vilka räntor kan du se t ex på Compricer men var noga med det finstilta med ev uttagsavgifter etc!

Henrik Tell

Effektiv Förmögenhetsförvaltning – effektivff.se

 

 

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-09-30 klockan 15:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.