Spara kortsiktigt
Sök:

Spara kortsiktigt

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Johanna

ställde för sedan frågan: Spara kortsiktigt

Hej! Jag är 26 år och har för 3 månader sedan börjat spara efter att jag lyssnat på ett radioprogram med er! Fantastiskt att kunna påverka sin pension på det viset. TACK!

Min fråga lyder, jag och min sambo tänker köpa lägenhet om ett år, jag har 150 000 på mitt konto inför köpet, skulle ni rekommendera mig att investera dem under en så kort tid eller bara låta dem vara? Jag han konto på Lysa just nu.

Mvh

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om sparhorisonten är ett år är det sparkonto med insättningsgaranti som gäller! Börsen är lotteri på så kort sikt.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Som Björnen säger.
Pengar med så kort sparhorisont ska inte vara på börsen. Pengar till en kontantinsats ska generellt inte vara på börsen alls, förutsatt att man sparar på 5-10års horisont för hus eller dylikt. Det finns däremot sparkonton med ränta, vet att coop har just nu med 0,9% vilket jag tycker är bra.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-07-05 klockan 22:11 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.