Spara mot målsumma
Sök:

Spara mot målsumma

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Mattias

ställde för sedan frågan: Spara mot målsumma

Om man har en målsumma, och tidshorisonten inte är lika avgörande, hur ska portföljen se ut då?

Tex om jag vill ha en sommarstuga och jag tror att den kommer kosta ungefär 500k, då skulle jag kunna köra 100% globalfond, spara en nätt summa varje månad och sen gå ur marknaden när jag uppnått min målsumma. Med lite tur råkar jag tajma rätt och det går snabbt.

Tänker jag fel?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Tanken är god men om börsen rasar kan det ta avsevärt längre tid för din portfölj att återhämta sig än vad du tänkte. Det är mycket svårt att tajma marknaden!

 

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Mattias!

Absolut kan du göra så, det kommer tillslut att bli av eftersom du fortsätter spara hela tiden.

Däremot funderar jag på om det är större chans att uppnå målsumman snabbare genom att göra en sådan chansning eller om man kör på en mindre riskabel portfölj med lite räntor i?

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-26 klockan 16:39 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.