Spara när börsen backat för dagen?
Sök:

Spara när börsen backat för dagen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

Den här artikeln publicerades 2017-08-21 vilket innebär att den är mer än 3 år gammal vilket kan innebära att den inte är helt aktuell. Med största sannolikhet är artikeln fortfarande relevant då det är vårt mål med alla våra artiklar. Men är du osäker, skriv gärna en fråga i kommentarerna så svarar vi. Tack på förhand! 🙏

ställde för sedan frågan: Spara när börsen backat för dagen?

Hej Jan, Har sedan 3-4 år tillbaka börjat följa din blogg och det var du som fick in mig på månadssparande. Stort tack för det.

Jag har en idé som jag skulle vilja bolla lite med dig och se om du redan kanske sitter inne på svaret.

Har en tanke på att jag förutom mitt månadssparande skall sätta in 200kr på avanza zero varje dag börsen backar minst 0,3%. Har du räknat på det tidigare om det skulle ge bättre snittavkastning? (just 0,3 är ett exempel, man skulle kanske kunna investera när den hamnat på 0,5%, vilket sker mer sällan rent logiskt)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Om du lägger en köporder på en fond efter fondens bryttid får du andelar enligt nästa dags NAV-kurs. Det innebär att om börsen går ned med 0,3% på måndag och du lägger en köporder då, så får du fondandelar enligt tisdagens NAV-kurs.

Börsens upp- och nedgångar från dag till dag är ungefär som ett roulettehjul: Att börsen går upp (eller ned) en viss dag säger inget om huruvida börsen går ned (eller upp) dagen därpå, lika lite som ett rött utfall på roulettehjulet ökar chansen för svart nästa snurr. Därför kommer din idé varken ge bättre eller sämre resultat än vilket annat regelbundet sparande som helst.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-08-21 klockan 10:57 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.