Spara när börsen backat för dagen? • Fråga på RikaTillsammans
Sök:

Spara när börsen backat för dagen?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Fredrik

Fredrik ställde följande fråga för 10 månader sedan:

Hej Jan, Har sedan 3-4 år tillbaka börjat följa din blogg och det var du som fick in mig på månadssparande. Stort tack för det.

Jag har en idé som jag skulle vilja bolla lite med dig och se om du redan kanske sitter inne på svaret.

Har en tanke på att jag förutom mitt månadssparande skall sätta in 200kr på avanza zero varje dag börsen backar minst 0,3%. Har du räknat på det tidigare om det skulle ge bättre snittavkastning? (just 0,3 är ett exempel, man skulle kanske kunna investera när den hamnat på 0,5%, vilket sker mer sällan rent logiskt)

Det finns 1 svar till denna fråga

Alexander svarade på frågan för 10 månader sedan

Om du lägger en köporder på en fond efter fondens bryttid får du andelar enligt nästa dags NAV-kurs. Det innebär att om börsen går ned med 0,3% på måndag och du lägger en köporder då, så får du fondandelar enligt tisdagens NAV-kurs.

Börsens upp- och nedgångar från dag till dag är ungefär som ett roulettehjul: Att börsen går upp (eller ned) en viss dag säger inget om huruvida börsen går ned (eller upp) dagen därpå, lika lite som ett rött utfall på roulettehjulet ökar chansen för svart nästa snurr. Därför kommer din idé varken ge bättre eller sämre resultat än vilket annat regelbundet sparande som helst.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.


Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-) [mc4wp_form id="9993"]