Spara och investera som utlandboende
Sök:

Spara och investera som utlandboende

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Christopher

ställde för sedan frågan: Spara och investera som utlandboende

Hej!

 

Jag bor i Schweiz och är skriven här sedan 2 år tillbaka. Jag är kluven i hur jag ska gå tllväga med mitt sparande då jag inte längre kan spara i varken ISK eller Kapitalförsäkring då jag är skriven utomlands. Att spara i fonder på min bank är inte heller ett bra alternativ då jag vid utflytt måste sälja av allt mitt innehav då banken inte får investeringar om jag inte bor i Schweiz. Vad är en bra lösning på mitt sparande om jag kommer att flytta runt utanför Sveriges gränser? Är det en speciell plattform där jag kan investera i olika valutor eller är det helt enkelt en Aktie -och Fonddepå på Nordnet i SEK som är det bästa?

Supertacksam för svar!

 

Tack!

Hälsningar

Christopher

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Du har väl nästan svarat på din egen fråga. Om du kommer att flytta runt i världen så är det kanske bäst att ha sparandet där du är medborgare, (Sverige?). Och är det då aktie och fonddepå du har att välja på så är det nog bara att köra.

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Mycket om sparande i Schweiz på https://thepoorswiss.com/ , kanske finns där något för dig.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-30 klockan 15:10 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂