Spara och lägenhetsköp
Sök:

Spara och lägenhetsköp

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Joel Lund

ställde för sedan frågan: Spara och lägenhetsköp

Hej!

Jag är en 21 år gammal student som bor i Stockholm. Jag kommer att ta min ingenjörs-examen om ca två och ett halvt år. Efter min examen kommer jag inte kunna bo i studentbostad längre och jag kommer sannolikt behöva köpa en bostadsrätt. Just nu har jag ~180.000 sparat på bankkonto och jag kommer kunna spara ca 9000 i månaden fram tills min examen.

Borde jag fortsätta spara på bankkonto eller ska jag investera pengarna nånstans? Jag kommer antagligen behöva en stor del av besparingarna sommarn 2020. Borde jag kanske försöka hyra bostad istället? Har hört att det är svårt att hitta hyresrätter för vettigt pris men vet inte egentligen hur det ligger till.

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Är i en liknande situation som dig, är 21-år gammal och studerade fram till denna sommar, bosatt i Sthlm. Det är lång kötid på hyresrätter men det är självklart bra att stå i kön och har du en del poäng kanske du kan erbjudas. Ungdomslägenheter är ett alternativ, du måste inte vara student utan vara under 25 om jag minns rätt. Dessa kan du söka, kortare kötid ön ”vanliga” kön på Bostad Stockholm.

Två och ett halvt år är en tämligen kort sparhorisont, för kort för att man ska rekommendera att investera på börsen. Det jag själv har valt att göra för mitt bostadsspar till om ett par år är på ett sparkonto med så hög ränta som möjligt och insättningsgaranti. Ger inte jättemycket men lite. Jämför på Compricer vad jag ger bäst ränta nu. Jag själv har Avida Finans, de hade 0,90% när jag flyttade sparande dit och då de har rörlig ränta så ligger den på 0,75% nu.

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-01 klockan 14:47 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.