Spara pengar till resor
Sök:

Spara pengar till resor

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Anna

ställde för sedan frågan: Spara pengar till resor

Hej,

Jag undrar om ni har något tips på sparande till resor? Jag och min sambo tycker att vi lever ett bra liv där vi sparar pengar till framtida pension mm. Det vi saknar är att kunna åka iväg på resor tillsammans. Däremot undrar jag hur ni lägger upp ert sparande till resor.

Vi funderar på att skaffa ett kreditkort för att på det sättet tjäna ihop poäng så man kanske inte behöver lägga massor med pengar på en resa. Vilket kreditkort är bäst att ha om man vill lägga all bonus till resor?

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Gällande kreditkort så finns denna artikel: https://rikatillsammans.se/basta-kreditkortet-2018/

Du kan även jämföra fler kreditkort här:
https://www.compricer.se/kreditkort/

Bl.a. flygbolagens kort tenderar ge poäng som man kan använda till just flyg.

Jag personligen har inget specifikt sparande för resor just nu, men det är för att jag satsar på ett annat mål för stunden. Jag skulle se resor som ett målsparande, där ni kanske vet att ni om t.ex. ett år vill resa till Bali och därmed kan ta reda på hur mycket ni behöver spara för att kunna göra det. Utöver Nowo som Jan tipsar om i artikeln om kreditkort vet jag att appen Dreams är populärt för att spara till resor.

Hälsningar
Elin

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej!

Vill ni använda ett kreditkort för att samla poäng till resor tycker jag det kan vara en idé att kika på AMEX SAS Eurobonus-korten. Där kan man använda deras ”res 2-för-1-kupong” om man når en viss nivå. Annars kan jag tycka att ett bonusgrundande kreditkort förmodligen är ”gott nog” för de flesta.

Sannolikt behöver man spendera en hel del för att kunna komma särskilt långt med bonuspoäng (precis som med t ex SJ). Det är väl främsta anledningen att jag tycker at den viktigaste faktorn trots allt är att dedikera en del av det månatliga sparandet till resor.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-07-31 klockan 12:35 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.