Spara privat eller i eget AB?
Sök:

Spara privat eller i eget AB?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Cecilia S

ställde för sedan frågan: Spara privat eller i eget AB?

Det här är väl i utkanten av ämnet privatekonomi men hur ska man tänka med eget AB? Är det bäst att ta ut pengar och spara i privat KF eller ha kvar pengarna i AB och spara i företagets KF? Hur blir de skattemässiga konsekvenserna i olika scenarion? Finns för- och nackdelar med olika alternativ? Vad gäller bokföringsmässigt med vinst etc?

Det hade varit kul med ett poddavsnitt på ämnet =)

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Frågan har varit uppe förut i denna blogg, så titta i sökhistoriken.

Helt kort är det bästa att spara privat så länge man ligger under gränsen för pensionsgrundande inkomst.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-10-07 klockan 08:18 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.