Spara som pensionär?
Sök:

Spara som pensionär?

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kicki Ugelstad

ställde för sedan frågan: Spara som pensionär?

Hej. Jag är en nybliven pensionär sen några månader som ska börja med sparandet 4 hinkar. Hur ska man tänka som pensionär med aktierisk (procent) i mellan- och högriskhinkarna? Jag ska spara ca 1000:-/mån i ett år, sen ca 5000:-/mån i 9 år. Efter det får jag ut en summa på några hundra tusen som ska placeras för att tas av under resten av min pension.

Eva

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hejsan Kicki, jag kan bara rekommendera dig att ta 60/40 i mellan hinken och 90/10 i högrisk. Du har sån lång tidshorisont så det kommer att vara möjligt att gå break even även i worst case scenario. Och då du inte verkar ha något startkapital? är risken liten även i dessa osäkra tider.

Lycka till med sparandet, och grattis till att du har tagit ett klokt beslut

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-04-13 klockan 19:58 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.