Spara till barn
Sök:

Spara till barn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Shand

ställde för sedan frågan: Spara till barn

Hej,

Jag undrar om du fortfarande rekommenderar Avanza Auto för barnsparande. Vi har tänkt att spara hela barnbidraget, Vad rekommenderar du att vi spara pengarna i,  Avanza Auto eller Globala barnportföljen?

//Shand

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Skillnaden är att med Avanza Auto behöver ni inte göra så mycket. Globala barnportföljen är billigare men kräver att man engagerar sig några timmar ett tillfälle per år (för att ombalansera och säkerställa risk). Med Avanza Auto (årsavgift 0,5%) har ni betalat 11% av avkastningen som avgifter till Avanza efter 18 år. Om du vill ha en helt automatisk lösning tror jag lysa.se är bättre och har lägre avgifter än Avanza Auto. Lysa (0,3%) är lägre, det blir 7% avgifter för samma tid.

Observera att Jan numera inte rekommenderar att spara hela barnbidraget. Han tycker det blir för mycket pengar.

Eventuella kommentarer till ovanstående svar

Om du har en kommentar till det ovanstående svaret, skriv den gärna här nedan.

 1. Vit pil

  Hej.
  Tycker inte att man kan spara för mycket pengar för barn. Själv sparar jag hela barnbidraget och kör allt i alla Isk i bästa billigaste Länsförsäkringar Global indexnära 100% för 0.22% i avgift. Billigaste och smidigaste kan det inte bli. Sköter sig själv utan omballansering och finns ingen garanti som säger om man allokerar själv att man får mer i avkastning långsiktigt. Behövs varken fondrobbotar eller självallokering. Långsiktigt är det 100% aktiefond som är bäst. Likvider är bäst på sparkonto om man vill kortsiktigt.
  Mvh.jacke77

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Jacke77
 2. Vit pil

  Tack för svaret.

  0
  Gravatar ikon för användaren
  Shand

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Tack för ett bra svar.

//Shand

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2018-02-23 klockan 08:50 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.