Spara till barn
Sök:

Spara till barn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ludvig

ställde för sedan frågan: Spara till barn

Tja!

Nu har jag satt igång att spara till dottern som kommer till världen om en knapp månad. Jag håller mig kort och visar innehaven direkt så kan ni få komma med reflektioner gällande portföljen.

Länsförsäkringar global indexnära – 60%

Avanza Emerging Markets – 10%

Spiltan Aktiefond Investmentbolag – 15%

Swedbank Robur Ny Teknik – 15%

Tack på förhand!

Det finns 4 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Ser bra ut!

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej

Det ser bra ut. Du måste ha extra koll på den Swedbank aktiva fonden att den sköter sig .

Mvh.jack

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Enklast med 100% Länsförsäkringar global indexnära så slipper du behöva logga in och balansera portföljen till rätt allokering. Det enda du behöver tänka på att logga in ett antal år innan hon ska få tillgång till pengarna för att sälja av en stor del av portföljen. (Man vill inte ha mycket aktiefonder med kort tidshorisont).

Annars är det bra med din portfölj lite högre risk och därmed högre avkastning. Passar på lång tidshorisont. Testa och se.
Mvh

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Länsförsäkringar global indexnära – 60%

Avanza Emerging Markets – 10%

Spiltan Aktiefond Investmentbolag – 15%

Swedbank Robur Ny Teknik – 15%

 

Ser bra ut i stora drag, jag skulle skippa Emerging markets nu och istället öka de övriga 3 men det är jag!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-05-07 klockan 07:42 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂