Spara till barn och pansion
Sök:

Spara till barn och pansion

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Ivana

ställde för sedan frågan: Spara till barn och pansion

Hej och tack för en bra blogg.

Jag ska börja spara till min son som är 3år och har öppnat kapitalfösäkring barn I mitt namn och ISK konto på avanza. Jag ska lägga 2000 per månad till sonen.

hur ska jag placera pengarna till barnsparande?

 

sen ska jag och min sambo spara 2000 var till pansion. Ska man spara på ISK konto och vilka fonder och aktier ska man spara I. Vi är 33/39år och vill börja pansionspara.

 

tacksam för svar

 

Ivana

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej!

Både till barn och pension passar Globala Barnportföljen eftersom det är mer än 10 år tills pengarna skall användas. Vad den består av kan du läsa här:

Globala barnportföljen | Spara pengar långsiktigt i indexfonder

Hälsningar
Elin

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-10-25 klockan 10:40 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.