Spara till barn
Sök:

Spara till barn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Leila

ställde för sedan frågan: Spara till barn

Hej,

först och främst vill jag tacka för en lärorik och inspirerande blogg! Härligt med människor som vill dela med sig av sina framgångar och inspirera andra.

Vi har en dotter som är fyra år och vi sparar barnbidraget i Nordeas stratega 30, vi har dock insett att detta nog inte är något bra val och vill göra om och göra rätt. Kan tillägga att vi inte är särskilt pålästa inom ämnet men vill såklart göra det bästa för vår dotters skull.

Nu till frågan, den modell jag är nyfiken på där du rekommenderar fyra delar bland annat Länsförsäkringars Global index och Avanza zero. Hur skulle vi i praktiken gå tillväga för att göra denna ändring? Finns någon motsvarighet i Nordea eller måste vi göra det via Avanza?

Tacksam för svar! Mvh Leila

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej,

Ja, det är alltid bättre med indexfonder än bankernas egna blandfonder som ofta är mycket dyrare.

Storbanker har ofta indexfonder att erbjuda också, även om de ogärna skyltar med dem. Kolla om Nordea kan erbjuda sådana. Jag har dock sett att bankernas indexfonder gärna är dyrare än de som Avanzas plattform erbjuder.

Jag förstår inte riktigt frågan om hur du bör gå tillväga i praktiken för att göra ändringen..?

Om du syftar på att byta ut Nordea fonden till Länsförsäkringar och Avanza Zero, handlar det om att be din bankman sälja av Nordeafonden och sen flyttar du sonika kapitalet till ett Avanza konto som du skapat innan. Därifrån köper du de fonder enligt Globala Barnportföljen.

 

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2017-11-06 klockan 23:45 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.

Få månadens bästa tips och artiklar!

Få de bästa tipsen, videoklippen och artiklarna från bloggen
till din mejl ungefär en gång i månaden. Tack! /Jan :-)

Genom att prenumerera godkänner du villkoren för nyhetsbrevet. Du kan avsluta när du vill.