spara till barnbarn
Sök:

spara till barnbarn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristina

ställde för sedan frågan: spara till barnbarn

Vi skulle vilja följa rådet att skaffa en Kapitalförsäkring med våra barnbarn som förmånstagare. Då undrar vi kan vi investera i fonder bara vid vissa tillfällen? Ex födelsedagar, julafton, examen m m, eller bygger en Kapitalförsäkring på ett månatligt sparande? Kan man sluta betala in om ekonomin försämras? Kan vi byta fonder om de ser ut att gå helt åt skogen? Om det föds fler barn, kan de läggas till som förmånstagare? Kan utbetalning styras så att det sker när barnen är äldre, ex 25 år?

En annan fråga. Vi är relativt gamla båda två. Men en av föräldrarna, alltså våra barn, kan väl äga Kapitalförsäkringen, och vi kan sätta in pengar när vi vill och så länge vi kan. Finns det några nackdelar med det förfarandet? Vad händer t ex om föräldrarna separerar? Är pengarna öronmärkta till barnbarnen, eftersom de är förmånstagare, eller kommer kapitalet att ingå i en ev bodelning?

Förhoppningen är förstås att föräldrarna fortsätter eller även bidrar till att betala in till Kapitalförsäkringen.

 

 

Det finns 1 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

Hej Kristina!

Läs gärna artikeln om ”Barnspar” som Jan har skrivit, kommer besvara dina frågor!

Återkom gärna sen om du har några fler frågor så ska jag besvara dessa åt dig!

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2019-05-03 klockan 17:01 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.