Spara till barnbarn
Sök:

Spara till barnbarn

Läsarfråga till RikaTillsammans-communityn av Kristina Olsson

ställde för sedan frågan: Spara till barnbarn

Vi vill starta ett sparande till de barnbarn vi nu har och de som är på väg.Har tänkt öppna ett sparande på Nordnet

Globala barnportföljen.

Både min make och jag vill stå som innehavare av kontot och alla barnbarn som förmånstagare.

Har försökt hitta på både Avanza och Nordnet men det verkar som vi inte kan  stå båda som innehavare?

Tanken är att om någon av oss skulle gå bort kan det skötas (sätta in/ta ut) av den som är kvar och får dela ut pengarna till barnbarnen när de är i lämplig ålder.

Det finns 2 svar till denna fråga

svarade på frågan för sedan

På avanza kan man ha sin make/maka/sambo som förmånstagare. Men det är som du säger. En kan bara stå på kontot men om den som står på kontot så är ju du förmånstagare. Hur det fungerar rent praktiskt vid ev bortgång är jag osäker på. Men antingen får väl förmånstagaren fonderna eller så säljs de och man får pengarna, då är det ju bara att köpa fonder igen.

däremot om man vill skriva barnbarnen som förmånstagare tror jag det är bäst om du kontaktar dem

Kommentera

svarade på frågan för sedan

Hej Kristina!

Tyvärr så går det inte att stå två stycken som ägare på en KF eller ett ISK, något man skulle kunna göra är att ni kör i ett ISK i ditt namn, skriver i testamentet att dessa pengar ska fortsätta förvaltas av din make tills det är dags för barnbarnen att ta över dessa pengar, borde funka.
Men kolla gärna med en jurist hur man kan skriva det!

Annars är det en KF per barnbarn med den som förmånstagare som gäller om du vill att pengarna ska gå till barnet vid dödsfall.

Kommentera

Skriv ett eget svar till den här frågan

Svar sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer, frågor eller svar. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂

Skriv gärna så tydligt och utförligt som möjligt så att även någon annan kan ha glädje av det här svaret.Den här artikeln publicerades 2020-02-18 klockan 17:25 av Jan Bolmeson i kategorin(erna): .

Ansvarsbegränsning: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. En investering i värdepapper/fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka det investerade kapitalet. Samtliga analyser och all annan information som tillhandahålls lämnas uteslutande i informationssyfte, för allmän spridning, och ska under inga förhållanden användas eller betraktas som rådgivning, uppmaning eller rekommendation för att köpa eller sälja aktier eller andra finansiella instrument. Åsikter och analyser som presenteras är personliga och informationen ska inte ensamt utgöra underlag för investeringsbeslut. Du bör inhämta råd från andra rådgivare och basera dina investeringsbeslut utifrån egen erfarenhet. RikaTillsammans frånsäger sig därmed ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av analyser, dokument och övrig information som härrör från RikaTillsammans. Läs mer i de fullständiga villkoren.
Kommentarer sparas inte just nu. Vi håller precis på just nu (201125 kl. 22:30 och 24 timmar framåt) att flytta hela RikaTillsammans till en ny server och ny version av bloggen. Under den här perioden kommer vi inte kunna hantera nya kommentarer. Så återkom gärna imorgon till en ny och fin RikaTillsammans-hemsida. 🙂